Барозу: Безвизовото пространство е обща цел на Русия и ЕС

4447
Барозу: Безвизовото пространство е обща цел на Русия и ЕС

Безвизовото пространство, както и създаването на зона за свободна търговия от Лисабон до Владивосток, са общи цели за Русия и ЕС. Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу по време на срещата Русия-ЕС в Санкт Петербург, предаде РИА Новости.

„През миналата година вие представихте своето виждане за зона за свободна търговия от Лисабон до Владивосток. Ние споделяме тази позиция”, каза Барозу на руския президент Владимир Путин.

Путин: Франция е наш стратегически партньор

Президентите на Франция и Русия Франсоа Оланд и Владимир Путин приключиха преговорите си в Париж, съобщи БГНЕС. "Франция и Русия споде...

Председателят на ЕК отбеляза, че стъпка за постигане на тази цел е членството на Русия в Световната търговска организация (СТО).

„Безвизовото пространство, безвизовите пътувания между Русия и ЕС – това е наша обща цел и ние сме постигнали определени успехи в това направление”, добави Барозу.

Истинско партньорство Русия - ЕС е невъзможно без премахването на визовите бариери, заяви руският президент Владимир Путин. Ръководителят на Руската федерация информира участниците в срещата, че морският участък от втория „ръкав" на „Северен поток" е почти завършен, а пускът му се планира да стане през октомври тази година.

Редактор: Ая Косарова

Руската армия се завръща в изоставени бази на Арктика

Руските военни въздухоплавателни единици тази година ще започнат подготовка за връщане в изоставените бази на Арктика, съобщи вчера к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com