X
 
 

Бежанци на палатков лагер на площад в Атина

1005 0
Бежанци на палатков лагер на площад в Атина
Снимка: Getty Images/Guliver
Бежанци и нелегални мигранти се установиха на палатков лагер на площад Синтагма в Атина, предава електронното издание на гръцки вестник Protothema.

Пришълците са предимно от Афганистан и Ирак и са се преместили в горната част на площада пред гръцкия парламент, след като бяха изгонени от квартал Екзархия, където бяха завзели необитами сгради.

139 незаконни мигранти са били задържани в Турция

Общо 139 незаконни мигранти са били задържани в турската провинция Измир днес, съобщава Анадолската агенция. Службите за сигурност са ...

„Завземането“ на Синтагма поставя под въпрос доколко добре обмислена е била операцията на гръцките власти в Еказрхия, тъй като явно не е помислено какво ще се случи след това и къде ще бъдат настанени бежанците след изгонването им.

„Ние сме бежанци, бездомни и бяхме изгонени. Нуждаем се от място за живеене“, пише на една от табелите пред палатките.

Министърът на обществения ред в сянка от главната опозиционна партия „Нова Демокрация“ Максимос Чаракопулос отбеляза, че „единственият ефект на прословутата намеса в окупираните сгради в Екзархия е, че имигрантите сега се установиха на лагер на площад Синтагма“. Освен това той обвини правителството, че операцията по „изчистването“ на анархисткия район на гръцката столица е пиар трик преди европейските избори

 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално