Бил Клинтън: Палестинската държава няма алтернатива

10245
Бил Клинтън: Палестинската държава няма алтернатива

Палестинската държава няма алтернатива, смята бившият президент на САЩ Бил Клинтън, който е на посещение в Израел, предаде БГНЕС.

Клинтън говори на церемонията по случай 90-ия рожден ден на израелския президент Шимон Перес. "С Шимон сме на едно мнение по този въпрос. Не мисля, че през всичките тези години беше предложена сериозна алтернатива на идеята за Палестинска държава".

"Решението за две държави е единственото, което ще запази същността на Израел като еврейска, но демократична държава, малцинствата в която ще могат да дават своя глас", заяви Клинтън в своята реч в Академичния център "Перес" в Реховот.

"Няма значение колко заселници ще пратите там; палестинците пък ще раждат повече бебета", заяви Клинтън. "Вие сте един микрокосмос от предизвикателства, обърнат към света. Вашите съседи продължават да са ваши съседи. По един или друг начин ще трябва да споделяте бъдещето с тях".

Израелските медии информираха, че Клинтън ще получи 500 хил. долара за речта си, което предизвика негодувание на фона на обявените от правителството мерки за икономии. Клинтън обаче увери, че ще дари цялата сума на центъра "Перес" за финансиране на образователни стипендии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com