Демонстрант бе убит в Тунис

6652
Демонстрант бе убит в Тунис

Един демонстрант е убит в централния тунизийски град Гафса по време на протестно шествие срещу убийството на опозиционния депутат Мохамед Брахми, предаде АФП.

45-годишният Мохамед Муфли бе убит след като полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне среднощното протестно шествие. Той бе ударен в главата с граната със сълзотворен газ и почина малко по-късно в болница. Полицията се намеси, след като стотици демонстранти се опитаха да щурмуват местните правителствени сгради в центъра на града.

Застреляха тунизийския опозиционен лидер Мохамед Брахми

Политикът от опозицията в Тунис Мохамед Брахми е бил убит днес в столицата на страната, съобщи ББС.   Брахми ръководеше национали...

Хиляди хора протестираха на цялата територия на Тунис и „Главният синдикат на тунизийските работници” проведе в петък обща стачка в знак на протест срещу убийството на Брахми ден по-рано. Той бе застрелян със същото оръжие, което бе използвано шест месеца по-рано за убийството и на друг опозиционен политик – Шукри Белаид, съобщи министърът на вътрешните работи Лотфи Бен Джеду.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com