Дилма била рускиня?

9137
Дилма била рускиня?

Дилма Русеф има руски корени. Това заяви първия заместник на генералния директор на ИТАР-ТАСС Михаил Гусман, който взе обширно интервю с президентката на Бразилия.

"Вие имате не просто славянски корени, Вие имате не просто български корени. Аз специално проучих: Фамилията Русев не е просто българска фамилия, това е фамилия на българи-потомци на преселници от Русия... Ако преведем фамилията ви на руски, името ви ще звучи така: Дилма Руская", заявил ентусиазирано журналистът.

Дилма била под наблюдение и по време на демокрацията

Президентът на Бразилия Дилма Русеф е била следена от служители на бразилските служби за разузнаване след края на военната диктатура в...

Преди това Русеф поясни, че едната й половина е славянска, а другата - европейска, индианска и негърска. „Затова също смятам, че за мен пътуването в Русия ще означава в известна степен връщане към моите корени”, посочи Русеф.

През 2010 г. Македония обяви латиноамериканската лидерка също за своя потомка. Според некомпетентното заключение на местния вестник „Дневник” баща й Петър Стефанов Русев е роден в Габрово, в Пиринска Македония.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com