Джеймс Матис вярва, че Абу Бакр ал Багдади е жив

2007
Джеймс Матис вярва, че Абу Бакр ал Багдади е жив
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският министър на отбраната Джеймс Матис направи предположение, че ръководителят на терористичната групировка „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади все още е жив.

„Мисля, че е жив и ще повярвам в обратното, когато знам със сигурност, че сме го убили. Но засега предполагаме, че е жив”, заяви Матис в Пентагона, цитиран от „Ройтерс”.

Ученик взе по невероятен начин интервю от министъра на отбраната на САЩ

Гимназистът Теди Фишър успя да разгадае служебния телефонен номер на министъра на отбраната на САЩ Джеймс Матис и да вземе от дипломата...

Припомняме, че на 11 юли телевизионният канал „Ас Сумария” съобщи, като се позова на местен източник от провинция Ниневия, че бойците на ИД са обявили гибелта на Ал-Багдади. Те направили кратко изявление, в което съобщили за смъртта на лидера си и че съвсем скоро ще обявят името на наследника му.

По-рано ирански медии разпространиха снимки, потвърждаващи смъртта на Ал-Багдади. В средата на юни от руското военно ведомство казаха, че лидерът на ИД е загинал при руски въздушен удар, а с него са ликвидирани още 300 джихадисти.

Базираният във Великобритания Сирийски център за човешки права също съобщи, че има информация от високопоставен източник на „Ислямска държава“ в провинция Деир Езор, че Багдади е мъртъв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка