Доналд Тръмп губи подкрепа в "своите" щати

1229
Доналд Тръмп губи подкрепа в "своите" щати
Снимка: Getty Images/Guliver

Равнището на подкрепа за Доналд Тръмп в редица ключови американски щати, които изиграха решаваща роля за избирането му за президент на САЩ, намаля под 40%.

Според данните на публикуваното в неделя изследване на общественото мнение, поръчано от Ен Би Си на „Марист” (Marist), 36% в Мичиган одобряват действията на републиканеца като президент, пише БГНЕС.

Лични данни на почти 2 млн. гласоподаватели от Чикаго изтекоха в интернет

Лични данни от около 1,8 млн. гласоподаватели, живеещи в американския град Чикаго (щата Илинойс), попаднаха за свободен достъп в интерн...

55% са против. В Пенсилвания подкрепата е 3 5%, 54% от запитаните не одобряват работата му. В Уискънсин за Тръмп се обявиха 34% от участвалите в допитването, насъгласни с начина му на управление на страната са 56%.

Между другото 64% в Мичиган и Уискънсин заявяват, че се срамуват заради поведението на Тръмп като президент. В Пенсилвания това число е 63%.

Ако се говори за положителни моменти, то мнозинството от участниците в допитването се отнасят с одобрение към икономическите преобразования, които се извършват при Тръмп. Но около 60% от участвалите в допитването от всички щати смятат, че ролята на САЩ на международната арена е отслабнала с идването на Тръмп. До 48% от запитаните в посочените щати искат след изборите за Конгрес на САЩ, които са през ноември догодина, контролът над двете камари да се върне при демократите.

Мичиган, Пенсилвания и Уискънсин са сред т.нар. „колебаещи” се щати, където нито демократите, нито републиканците имат определено предимство. Изходът от гласуването на последните президентски избори през ноември миналата година оставаше неясен до последния момент.

Стив Банън: В администрацията на Тръмп има тежки политически разногласия

Сериозни разногласия по редица политически въпроси съществуват в администрацията на американския президент Доналд Тръмп. Това заяви б...

Победата в тези три щата остана за Тръмп, който се наложи над демократката Хилари Клинтън и спечели окончателно изборите за Белия дом.

Социологическото проучване е проведено от 13 до 17 август с участието на над 2,3 хиляди жители на посочените щати. Допитването е направено след събитията в Шарлътсвил, щата Вирджиния, където на 12 август станаха сблъсъци на ултрадесни активисти и техни поддръжници. Тогава загина човек, около 20 пострадаха.

Реакцията на Тръмп , който не възложи вината за станалото изключително върху радикалите, бе осъдена от много представители на обществеността в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Групата Green Day хедлайнер на концерт на ООН (СНИМКА)

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com