Египетската прокуратура нареди ареста на лидера на "Мюсюлмански братя"

6343
Египетската прокуратура нареди ареста на лидера на "Мюсюлмански братя"

Египетската прокуратура днес е наредила ареста на върховния лидер на „Мюсюлмански братя” Мохамед Бадия, както и на други лидери от ислямисткото движение, към което принадлежи сваленият президент Мохамед Морси, предаде АФП.

Членовете на движението са заподозрени за предизвикване на насилието, при което в понеделник пред щаба на Републиканската гвардия загинаха 51 души.

Хазем ал Беблауи е новия премиер на Египет, Мохамед ел Барадей ще бъде вицепрезидент

Временният президент на Египет във вторник посочи либералния икономист Хазем ал Беблауи, бивш финансов министър, за новия премиер на ст...

Доскорошният президент на Египет Мохамед Морси пък към момента не е обект на разследване. Той е „на сигурно място”. Това заяви днес говорителят на египетското министерство на външните работи, цитиран от АФП.

„За негово собствено добро Морси е държан на сигурно място и към него се отнасят добре. Засега срещу него не е започнато никакво разследване”, заяви пред журналисти говорителят на министерството.

По-рано стана ясно, че представители на „Мюсюлмански братя” няма да има в новото правителство на Египет. Това съобщи в сряда председателят на движението Мохамед Судан, предаде ИТАР-ТАСС.

„Ние не работим с превратаджии. Ние отхвърляме всичко, произлизащо от този преврат”, каза говорителят на движението Тарек Морси.

Защитници на египетската революция или палачи

Египетската армия и противниците на сваления от власт президент Мохамед Мурси осъществиха една революция, много по-различна от тази, ко...

Вчера новият премиер Хазем ал Баблауи каза, че временното правителство ще бъде сформирано до 12 юли. По думите му някои от министрите от предишното правителство ще запазят постовете си.

Приоритетните задачи на новия кабинет ще бъдат въпросите около икономическата сигурност на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com