Ердоган обвини САЩ, че създават "терористична армия" по турската граница

2427
Ердоган обвини САЩ, че създават "терористична армия" по турската граница
Снимка: Getty images/Guliver

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини САЩ, че се опитват да създадат "терористична армия" по южната граница на Турция, предаде агенция Ройтерс.

САЩ признаха, че обучават терористична армия по протежението на нашата граница. Трябва да разбием тези сили още преди да се появят. Държава, която наричаме наш съюзник, настоява да обучи терористична армия на границата ни въпреки всички наши възражения, предупреждения и добре обосновани съвети. Мислите ли, че една терористична организация по границата ни може да има друга цел, освен Турция, попита Ердоган.

Ердоган: Всеки момент може да започне нова операция в Сирия

Подготовката на турските въоръжените сили за нова антитерористична операция в Сирия е завършена и тя всеки момент може да започне в к...

Турският президент каза още, че турските въоръжени сили са завършили подготовката за операция в контролирания от кюрдите регион на Африн в Северозападна Сирия и в град Манбидж.

Съединените щати "си играят с огъня" със създаването на сирийски гранични сили, в които са включени кюрдски милиции, каза преди това турският вицепремиер Бекир Боздаг.

Международната коалиция, ръководена от САЩ, съобщи в неделя, че работи със своите съюзници от сирийските милиции за създаване на нови гранични сили, които ще наброяват 30 хиляди души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com