Ердоган пак заплаши Европа, че Турция ще отвори границите си за бежанци

2395
Ердоган пак заплаши Европа, че Турция ще отвори границите си за бежанци
Снимка: Getty images/Guliver

Турският президент Реджеб Ердоган заяви, че резолюцията на Европейския парламент за операцията "Маслинова клонка" не означава нищо за Анкара и предупреди, че ако Турция отвори границите си за бежанците, Европа ще се сблъска с тежък проблем.

В речта си пред партийната конференция в Ерзурум Ердоган припомни, че през последните 7 г. в страната са пристигнали 3,5 млн. сирийски бежанци.

Хакнаха профила на известен фризьор. Заплашват ни с турска експанзия

Неизвестни са хакнали профила в социалната мрежа Instagram на коафьора Ивайло Колев. Фризьорът е известен с перфектната си грижа за кос...

"Откога Европарламентът започна да поучава Анкара? По-добре оставете за себе си вашите препоръки и призиви. Европейците ни се молеха да предотвратим бежанския поток и ние проявихме човечност, но те не разбраха това. Резолюцията на Европарламента за военната операция в Сирия не означава нищо за Турция", каза той, цитиран от БГНЕС.

Президентът и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието отбеляза, че терористични организация се опитват да разкъсат Турция на части. "Ние прекрасно знаем за плановете на ПКК и нейните разклонения. Анкара ще пресече всяко действие в тази посока така, както разруши плановете на терористичната организация на Фетхуллах Гюлен. Ние се смалявахме много, от 18 милиона кв. километра се свихме до 780 000 кв.километра и дори това е трън в очите им, така е за безсъвестните от ПКК", подчерта турският лидер. Той коментира хода на операцията "Маслинова клонка" в Северозападна Сирия и съобщи, че 3/4 от територията на Африн е вече напълно прочистена от терористите.

Ердоган посочи, че проблемът ще бъде решен скоро, тъй като от Африн пристигат хубави новини, операцията е към своя край и остава съвсем малко до финала й. Той отправи остри нападки към САЩ заради политиката им в Сирия и заяви, че ако Вашингтон действително иска да си сътрудничи с Анкара в борбата с тероризма, първо трябва да изведе терористите от районите на източния бряг на река Ефрат. И днес Ердоган повтори, че САЩ безвъзмездно са доставили на сирийските терористи най-съвременното въоръжение – с 5 000 тежкотоварни камиони и с 2 000 самолета.

"Връх в липсата на морал е това, че Америка отказва да продава оръжия на своя съюзник, а доставя безплатно на терористите. Американската страна отказа да продава оръжия на Турция и се аргументира с решението на Конгреса. С какво друго могат да бъдат обяснени действията на Вашингтон в Сирия, ако не с липсата на нравственост", запита държавният глава. Той постави условие на САЩ незабавно да изтеглят частите от Манбидж и да не пречат на Турция да продължи военната си операция и в този район.

Ердоган настоя в училищата да се изучава отоманският турски език

Президентът Реджеп Тайип Ердоган отново заяви, че турският език от времето на Отоманската империя трябва да бъде учен в училищата и зак...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Буданов: Русия със сигурност знаеше за подготовката на терористична атака от 15 февруари

Никой не работи истински Русия да бъде победена в Украйна: Силни думи (ВИДЕО)

Путин убеждава войниците си, че няма да се бият с НАТО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com