Ердоган: Сред протестиращите има терористи

13157
Ердоган: Сред протестиращите има терористи

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че членове на „терористични организации” участват в кървавите антиправителствени протести, които разтърсват Турция. В същото време турският премиер отказа да отмени спорния план за развитието на Истанбул, който стана причина за протестите, предаде АФП.

Ердоган съобщи също, че няколко чужденци, които са участвали в безредиците, са арестувани.

Ще получи ли Ердоган помощ от САЩ?

Грубото потушаване на гражданските протести може сериозно да влоши отношенията между Турция и САЩ, които са един от най-големите й меж...

„Сред протестиращите има екстремисти, някои от тях въвлечени в терористични дейности”, заяви Ердоган пред репортери в Тунис в последния ден на северноафриканската си обиколка, която беше засенчена от размириците в неговата родина.

„Поддръжници на терористични организации присъстват” на площад „Таксим” в Истанбул, епицентър на протестите, добави турският премиер.

В същото време стана ясно, че турски полицай е починал в болница от раните си, получени по време на антиправителствен протест в Южна Турция. Това е третият фатален случай за седемте дни на националните протести.

Полицай Мустафа Сари е получил сериозно нараняване, след като паднал от мост докато гонел протестиращи в град Адана в сряда. При разпръсването на демонстрацията в града полицията е използвала сълзотворен газ и водни струи.

Трети загинал при сблъсъците в Турция

Починал е един от ранените демонстранти при сблъсъците с полицията в Турция - активистът Етем Сарсилюк. Той е третата официално обявен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com