ЕС иска бързо споразумение с Кипър

2899
ЕС иска бързо споразумение с Кипър

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу и еврозоната призоваха Кипър за постигане на бързо споразумение за спасителния финансов план, предложен от ЕС, МВФ и ЕЦБ, предаде БГНЕС.

"Надявам се, че бързо ще успеем да постигнем споразумение по отношение на мерките, които трябва да се вземат, за да се гарантира дългосрочно развитие на кипърската икономика", заяви Барозу по време на посещение в Лимасол. Той призова политическите партии и синдикатите да направят сериозните усилия, които се изискват от Кипър, за да се изправи пред изпитанията на ограниченията, необходими за съживяване на засегнатата от рецесията икономика.

"Знам, че ситуацията е трудна. Предизвикателствата са огромни. Те изискват голямо усилие от страна на политическата класа, но са основни за бъдещето на Кипър", каза още той. "Необходимо е да се ускорят дискусиите. Няма време за губене", каза френският финансов министър Пиер Московиси.

Междувременно американската рейтингова агенция "Муудис" понижи с три пункта - до "B3", дългосрочния кредитен рейтинг на Кипър с негативна прогноза.

Редактор: Десислава Ушатова

Кипър иска 11,5 милиарда евро от ЕС

Спасителна помощ в размер на 11 млрд. евро - сума, равняваща се на 62 на сто от брутния вътрешен продукт на Кипър, се очаква да поиска...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com