Г-8: Няма да плащаме откупи за отвлечени

3378
Г-8: Няма да плащаме откупи за отвлечени

Ръководителите на Г-8 заявиха отказа си да плащат откупи в случай на отвличане на техни граждани от "терористи", съобщи канцеларията на британския премиер Дейвид Камерън, предаде БГНЕС.

Държавните и правителствените ръководители, които провеждат среща в Северна Ирландия, призоваха компаниите да отказват да плащат откупи, уточнява същият източник. Великобритания, за която е известно, че никога не плаща откуп за отвлечените си граждани, настояла за ангажимент на партньорите си от Г-8 по този въпрос. Според британските източници "индустрията" на вземането на заложници е донесла около 70 милиона долара на мрежата "Ал-Кайда" в последните две години.

"Ал-Кайда" в Ислямски Магреб е заработила около 33 милиона евро в последните три години, уточняват източниците. Нито една страна не признава публично, че е платила на похитители, но някои като Италия са смятани за по-малко неотстъпчиви по този въпрос.

Франция, която има седем заложници в Африка, официално се присъедини към британската доктрина след избирането на президента Франсоа Оланд през май миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com