Германците не харесват протестите срещу Меркел в Гърция и Кипър

4478
Германците не харесват протестите срещу Меркел в Гърция и Кипър

Германците са разгневени от протестите в затъналите в дългове страни от еврозоната, които са насочени срещу Германия и оприличават канцлера Ангела Меркел на нацист, показва обществено допитване.

Анкетата на седмичното списание "Щерн" установи, че 79% от германците са били обидени от демонстрациите в страни, възползвали се от спасителна помощ, като Кипър и Гърция. Само 16 на сто смятат, че гневът на протестиращите срещу Германия, която има най-голям принос в спасителните помощи, е оправдан, пише БГНЕС.

Постери на Меркел в нацистка униформа или с мустаци като на Хитлер бяха издигнати по време на протести по улиците на Гърция и Кипър и бяха широко отразени от германските медии. Опоненти на драстичните съкращения на разходите, поставени като условие за получаването на заеми за овладяване на огромния публичен дълг, обвиниха Германия, че диктува тежките условия.

Меркел и нейни поддръжници от други страни от еврозоната с най-висок кредитен рейтинг, твърди, че фискалната дисциплина е единственият начин за предотвратяване на бъдещи дългови кризи. Анкетата на "Щерн" е проведена сред представителна извадка от 1001 германци на 26 и 27 март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com