Гърците връщат парите в банките

4824
Гърците връщат парите в банките

Гърците започнаха да връщат депозитите си в банките след победата на Нова демокрация на изборите. Резултатите след вота намалиха страховете, че южната ни съседка ще излезе от еврозоната, пишат местни издания. Гражданите на Гърция, които в паника теглеха по 800 милиона евро дневно от големите финансови институции, сега връщат част от парите, които държаха по домовете си. "Кървенето спря", казва виден гръцки банкер за вестник "Катимерини", предаде Стандарт нюз.

Според източник на изданието само в случая на една от големите банки в страната, която губела по 30 милиона евро на ден, сега е набавила обратно в депозити около 15 милиона евро. Парите, които са били прехвърлени в чужбина обаче, още не са започнали да се връщат в Гърция.

Неонацизмът в Гърция се засилва

Близо 430 000 гласоподаватели (7% от избирателите) дадоха гласа си на завършилия преди два дни втори кръг на парламентарни избори за ...

Според местни анализатори обаче не е изключено информацията, съобщена от банките да не е съвсем вярна, а да цели връщане на доверието сред гражданите, така че повече от тях да „заредят” отново депозитните си сметки.

От началото на 2010 г. от гръцките банки бяха изтеглени 72 милиарда евро. Петте най-големи финансови институции в страната само през миналата година изгубиха 37 милиарда евро.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com