Хаменей: Мирните преговори ще бъдат пагубни за палестинците

8482
Хаменей: Мирните преговори ще бъдат пагубни за палестинците

Иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей призова палестинците да не възобновяват мирните преговори с Израел, като заяви, че те ще бъдат „пагубни” за тяхната кауза, предаде АФП.

Преговорите с посредничеството на САЩ „ще принудят палестинците да се откажат от своите права”, подчерта Хаменей пред религиозни поклонници в Техеранския университет.

Израелците не вярват в споразумението с палестинците

Над три четвърти от израелските евреи са песимисти относно шансовете да бъде постигнато мирно споразумение с палестинците в преговор...

Ден по-рано Държавният департамент на САЩ заяви, че на 14 август палестинските и израелските преговарящи ще възобновят преговорите за разрешаване на дългогодишния конфликт. Двете страни вече се договориха да се опитат да разрешат своите различия в рамките на девет месеца.

Хаменей също така предупреди, че има опасност събитията в Египет да се изродят в гражданска война.

"Ние се безпокоим от това, което става в Египет. Вероятността от гражданска война се засилва с всеки изминал ден, което е катастрофа", подчерта Хаменей в реч по случай края на Рамазана, излъчена пряко от държавната телевизия. Той призова "египетския народ, политическите лидери, религиозните сановници и интелектуалците да осъзнаят опасностите от тази продължаваща обстановка".

Същевременно Хаменей заклейми "клането на хора и използването на езика на силата между различните социални групи, а също така предупреди да не се стига до намеса на чужди страни. "Ако избухне гражданска война, нищо няма да може да я спре", подчерта иранският духове водач.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com