И Саркози бяга от данъци

7508
И Саркози бяга от данъци

Бившият президент на Франция Никола Саркози се готви да се премести в Лондон и да създаде инвестиционен фонд с капитал над милиард лири стерлинги, пише в уебсайта си лондонският вестник "Ивнинг стандарт".

Ако това стане, Саркози ще избегне планираното във Франция данъчно облагане със 75 процента. Експрезидентът и съпругата му Карла Бруни вероятно ще се настанят в шикозен квартал като Саут Кензингтън и ще бъдат най-прочутата френска двойка в британската столица, коментира "Ивнинг стандарт", цитиран от БЛИЦ.

Разследват Саркози за нарушаване на следствена тайна

От вчера бившият френски президент Никола Саркози е поставен под пряката заплаха да бъде разследван по съдебно дело в рамките на афер...

Вестникът посочва още, че Саркози е разследван във Франция за корупция и ако се премести отвъд Ламанша, ще предизвика негодувание в родината си.

Детайли за плана на бившия президент да се настани в Лондон били открити в неговия компютър от следователи при полицейски обиск в парижкия му апартамент миналия юни, твърди "Ивнинг стандарт". Никола Саркози изгуби имунитета си от съдебно преследване след изтичането на мандата му.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com