Изрисуваха манастир в Йерусалим с антихристиянски графити

4821
Изрисуваха манастир в Йерусалим с антихристиянски графити

Францискански манастир близо до Стария град на Йерусалим беше изрисуван със спрей с антихристиянски графити на иврит, съобщиха църквата и израелската полиция, предаде БГНЕС.

Снимки на сайта на църквата показват сини графити надраскани върху предната врата на манастира, които обиждат Исус, централна фигура в християнството. Те са придружени с думите "Таг Мехир", евфемизъм за престъпления на омразата, предприети като отмъщение, използван от израелски екстремисти.

"Исус, кучи син, Таг Мехир", гласял графитът. Той беше изтрит тази сутрин. Израелската полиция потвърди инцидента. "Атаката беше насочена срещу църквата на връх Цион. Бяха изрисувани графити срещу християнството и думите "Таг Мехир", води се разследване на инцидента", съобщи говорителят на полицията Мики Розенфелд.

"Той е станал в ранните часове на днешния ден", каза още говорителят. "Таг Мехир" е израз, с който се определят престъпленията на омразата, извършвани от израелски екстремисти. Обикновено те са насочени срещу палестинци и араби и често са свързани с палежи и вандализъм срещу коли, джамии и маслинови дръвчета.

Но в последните месеци атаките се разшириха и вече са насочени и срещу израелската армия, израелските активисти, противопоставящи се на заселническата политика и срещу редица църкви.

Редактор: Яна Баярова

Обама: Йерусалим трябва да остане столица на Израел

Президентът на САЩ Барак Обама е убеден, че Йерусалим трябва да остане столица на Израел. Тази позиция на американската администрация о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com