Ясно е кога точно ще започне разговорът между Тръмп и Путин

3655
Ясно е кога точно ще започне разговорът между Тръмп и Путин

Срещата на четири очи между президентите на Руската федерация Владимир Путин и на Съединените американски щати Доналд Тръмп ще започне от 13:20 часа в днес, 16 юли, съобщиха от Белия дом.

По програма разговорът между двамата, който ще се проведе на четири очи, ще продължи до 14:50 часа, а от 16:50 часа е предвидена съвместна пресконференция.

Тръмп натисна за по-големи разходи за отбрана в НАТО (ВИДЕО)

И вторият ден от срещата на върха на НАТО не премина без американският президент Доналд Тръмп отново да се прояви. Държавният глава на...

По-рано от руска страна отказаха да дадат сведения за програмата с точни часове с мотива, че нямат желание да налагат каквито и да са ограничения на продължителността на преговорите.

Срещата между двамата президенти ще се състои в Хелзинки. Путин и Тръмп разговаряха за първи път на 7 юли 2017 година, по време на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. През ноември двамата се засякоха и в кулоарите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество във Виетнам, но до същински разговори не се стигна.

Американският президент и съпругата му Мелания вече пристигнаха във финландската столица. Тръмп вече коментира в Twitter, че каквото и да постигне при срещата с Путин, то медиите нямало да бъдат доволни. "Дори да ми бъде даде великият град Москва като възмездие за всички грехове и злини, извършени от Русия, след години бих бил върнат към критиките, че не е било достатъчно и е трябвало да взема и Санкт Петербург. Много от нашите медии всъщност са враг на народа и всичко, което демократите знаят, е да се противопоставят и възпрепятстват. В някой момент обаче това ще бъде "излекувано".

По този повод съветникът на Тръмп по националната сигурност Джон Болтън сравни срещата му с Путин със срещата на Франклин Рузвелт с Йосиф Сталин, когато "демократите не са имали нищо против". А американският държавен секретар Майк Помпео обяви в Twitter, че подобряването на отношенията между двете държави зависи изцяло от Русия. "Топката е в тяхно поле, САЩ ще продължат да държат Русия отговорна за нейните зловредни действия", обяви Помпео.

След Тръмп, Путин ще се срещне и с Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон ще разговаря с руския президент Владимир Путин в неделя. Тогава френският държавен глава ще е в Моск...

И в Русия обаче не очакват срещата между двамата да доведе до някакви големи споразумения. Възможно е да има съгласие за стратегическа програма срещу международния тероризъм, евентуално двустранно споразумение за намаляване на ядрените арсенали и програма за "изграждане на доверие" в киберпространството, коментира създателят на "ПИР-Центра" Владимир Орлов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Бой, отрязано ухо, ток в слабините: Руският омбудсман се гордее колко цивилизована и зряла е Русия (СНИМКИ)

Руската рафинерия край Самара е спряла цялото си производство след удара с дрон

Инструмент за терористите: Кремъл предупреди собственика на „Телеграм“

Путин още не е отишъл в "Крокус Хол", за да не се "меси в работата на специалистите"

Шолц: Редица страни, включително Украйна, обсъждат как да се оформи мирен процес

Бити и заплашвани: В Русия арестуваха журналисти от независими медии (ВИДЕА и СНИМКИ)

След скандала с неявяването руският посланик в Полша избяга от страната

25 хиляди са депортираните в Русия украинци: Принуждават ги да вземат руски паспорт

Няма удар с дрон, но има двама ранени висши руски милиционери: Руската действителност

Чехия разкри руска операция за евроизборите, санкционира кумеца на Путин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com