Колумбия планира да легализира екстазито

12410
Колумбия планира да легализира екстазито

Нов законопроект в Колумбия може да легализира синтетичните наркотици като екстази за лична употреба, заявила правосъдната министърка Рут Стела Кореа, предаде Би Би Си, цитиран от БГНЕС.

Предлаганият текст ще замени сега действащите норми, забраняващи кокаина и марихуаната, макар че и сега залавяните с малки количества от тези наркотици не биват съдени.

Законите в Колумбия в момента се преразглеждат в опит на властите да се справят с употребата на наркотици, наркотрафика и съпътстващите ги проблеми. Критици на предложението казват, че включването на синтетичната дрога само ще усложни дебата.

Кореа се изказа след среща с комисията, която трябва да очертае правителствената политика в сферата на наркотиците за следващите 10 години. Предишният президент Сесар Гавирия влиза в група от експерти и учени, които трябва да излязат с готово предложение до септември. Кореа подчерта, че конституционният съд вече подкрепи декриминализирането на притежаването на малки количества марихуана и кокаин.

Говорител на зелената партия в Колумбия дори иска декриминализиране в световен мащаб на кокаина. Според него това щяло да сложи край на бизнеса, т.е. и на проблема.

Редактор: Десислава Ушатова

ФАРК поиска двустранно примирие

Колубийската лява групировка ФАРК призова правителството към сключване на двустранно мирно споразумение, предаде РИА Новости. "Искам д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com