Лула ще се кандидатира за президент, само ако Дилма не иска

4594
Лула ще се кандидатира за президент, само ако Дилма не иска

Бившият президент на Бразилия Луис Игнасио Лула да Силва (2003-2010 г.) заяви, че ще се кандидатира за трети мандат през 2014 г., само ако настоящата президентка и негов политически наследник Дилма Русеф реши да не се кандидатира, предаде БГНЕС.

"Единствената хипотеза, при която ще бъда кандидат е, ако президентът Дилма Русеф не иска да участва на изборите", заяви 66-годишният Лула в интервю за телевизия SBT. "Няма да позволя член на опозиционната партия да стигне до президентския пост в Бразилия", допълни той.

Лула, който не можеше да участва на изборите за трети последователен път, напусна властта на 31 декември 2010 г., когато рейтингът му беше 80%. Харизматичният политик, който се бори седем месеца с рак на ларинкса, заяви, че Дилма Русеф ще "стане много силна в края на мандата" и ще се стреми към нови четири години във властта.

Бившият президент вече се придвижва с бастун, след като загуби 18 кг от теглото си и голяма част от мускулната си маса. "Ще се завърна в политическия живот, защото смятам, че Бразилия трябва да продължи да расте, да се развива, да генерира работни места, да подобрява живота на милиони и милиони бразилци, които успяха да се издигнат до нивото на средната класа и не искат да се връщат назад", заяви Лула.

Редактор: Ая Косарова

Дилма разкритикува валутната политика на САЩ

Президентът на Бразилия Дилма Русеф се оплака пред американския си колега Барак Обама от валутната политика на Съединените щати и др...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com