Макрон поздрави Путин с два призива

1839
Макрон поздрави Путин с два призива

Макрон поздрави Путин и му пожела успех в модернизацията на Русия. Френският президент настоя руският президент твърдо да се бори срещу химическите оръжия.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави в телефонен разговор руския президент Владимир Путин за преизбирането му и пожела успех в политическото, демократично, икономическо и социално модернизиране на Русия, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на Елисейския дворец.

Радев поздрави Путин за победата

Българският президент Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод победата му на президентските...

Макрон потвърди привързаността си към конструктивен диалог между Русия, Франция и Европа Той е изразил убеждението си, че сътрудничеството, на изяснена основа, между Европа и Русия, е от съществено значение за европейския континент и е в интерес и за двете страни.

В телефонния разговор с Путин Макрон също така е изразил "дълбоко безпокойство" от ситуацията в сирийските региони Африн и Източна Гута и е призовал Русия да положи усилия за прекратяване на сраженията и загубата на човешки живот.

Френския президент е призовал Путин да възобнови "с твърда ръка" борбата с химическите оръжия, след като нервнотоксичен агент е използван срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал на британска територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа