Меркел: Преговорите за митнически съюз на ЕС с Турция не могат да продължат

1942
Меркел: Преговорите за митнически съюз на ЕС с Турция не могат да продължат
Снимка: Getty images/Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите между Европейския съюз и Турция за създаване на митнически съюз не могат да бъдат продължени. Това каза тя по време на предизборно интервю във видеосайта YouTube с млади германски блогъри.

„Във всеки случай към настоящия момент ние няма да разширяваме митническия съюз с Турция. Не може и дума да става за задълбочаване“, каза тя.

През юли германският външен министър и вицепремиер Зигмар Габриел също подчерта, че смята за невъзможно продължаването на преговорите между ЕС и Турция за създаването на митнически съюз в настоящата ситуация.

Меркел даде старт на предизоборната кампания на ХДС

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел даде старт на предизборната кампания на партията си – Християндемократическия съюз, със специално ...

По време на интервюто Меркел също така разкри, че има намерение в евентуалното си следващо правителство да назначи равен брой мъже и жени министри. Въпреки това тя отказа да коментира възможни коалиционни партньори на своя консервативен блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС).

Канцлерът също така посочи, че ще продължи с прилагането на портфолиото за екологични електрически автомобили. По думите й нейният говорител кара такава кола, но самата тя не може, тъй като никой производител все още не е изработил брониран електрически автомобил.

Меркел също така отхвърли възможността за започване на Трета световна война заради напрежението на Корейския полуостров. Според нея „ние можем да избегнем подобен сценарий“. Говорейки за КНДР и американския президент Доналд Тръмп, тя заяви, че „трябва да бъдем много внимателни с езика“.

„Думите могат да бъдат предвестник на ескалация, която по някакъв начин може да доведе до насилие“, посочи Меркел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа