"Монд": Вълна имигранти от Балканите залива ЕС

7569
"Монд": Вълна имигранти от Балканите залива ЕС

Сблъскващите се с нов значителен приток на имигранти от Западните Балкани, търсещи убежище, шест страни от ЕС (Франция, Германия, Австрия, Белгия, Люксембург и Холандия) повторно призоваха Европейската комисия за незабавни мерки.

В четвъртък, на 25 октомври, се очаква темата да се обсъди на среща на европейските министри на вътрешните работи в Люксембург. На 5 октомври в съвместно писмо до кипърското председателство на ЕС и до европейския комисар по въпросите на имиграцията Сесилия Малмстрьом министри от тези шест страни призоваха за мерки за овладяването на ситуацията, пише френският вестник "Монд".

Перес: България е истински приятел на Израел

"България е истински приятел на Израел", обяви на страницата си във Фейсбук президентът Шимон Перес след срещата с българския си коле...

Залогът е фундаментален за разкъсаните от кризата Балкани, на които тепърва предстои да усетят евентуалното въздействие на отпадането на визите за техните граждани.

През декември 2009 г. ЕС отмени визите за Сърбия, Македония и Черна гора и година по-късно за Албания и Босна и Херцеговина. Според министрите, подписали писмото, ситуацията е тревожна - множеството имигранти, идващи от балканските страни, блокират администрациите, които и без това са претоварени.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com