Монти иска закриване на италианското футболно първенство

4558
Монти иска закриване на италианското футболно първенство

Премиерът на Италия Марио Монти предложи в следващите 2-3 години да няма мачове от Серия А. Предложението му идва след поредните направени разкритията за уредени срещи в Калчото, предаде Стандарт Нюз.

В понеделник бяха арестувани 14 души във връзка с последното разследване, като един от тях е капитанът на Лацио Стефано Маури. По този начин общият брой на задържаните от миналата година насам е около 50.

Нов силен трус в Италия. 5.8 и 5.6 по Рихтер и 15 жертви от сутринта

Ново особено дълго земетресение с магнитуд между 5,3 и 5,6 беше усетено в област Емилия-Романя, Североизточна Италия, която няколко ч...

"Спирането на футболните първенства в страната за 2-3 години може да се окаже добър ход. Това не е предложение от страна на правителството. Това е лично мое мнение", заяви Монти.

Министър-председателят не скри огорчението си от новия футболен скандал в страната. "Доста е тъжно, когато светът, в който трябва да се изразяват такива високи ценности - спорт, младост, надпревара, честност - се оказва арена на лъжи, демагогия и измами", коментира Монти. "Знам, че може би е малко прекалено, но въпреки че съм страстен футболен запалянко от много години, смятам, че като че ли е по-правилно за две или три години да има пълна забрана за мачове", допълни премиерът.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com