Нападателят на руската журналистка има руско и израелско гражданство

2364
Нападателят на руската журналистка има руско и израелско гражданство

Мъжът, който рани с нож в шията журналистката от радио „Ехото на Москва” Татяна Фелгенгауер е гражданин на Русия и Израел.

Борис Гриц казал при разпита, че е роден в Абхазия, учил в Москва, през 2003 заминал за Израел, а преди месец се върнал и живеел у свой познат.

В ранния следобед Гриц нахлу в сградата на радиото в центъра на Москва и тежко рани в гърлото 32-годишната зам.-главна редакторка Татяна Фелгенгауер.

Нападателят заслепил охранителя с газов пистолет, след това се качил на 14-я етаж, където работи радио водещата, и я ударил с ножа. Не е скандирал лозунги, мълчал е, влязъл е и я е ударил", разказа главният редактор Алексей Венедиктов. Злосторникът е предаден на полицията.

Татяна Фелгенгауер веднага е изпратена в клиника и е оперирана в продължение на няколко часа. Състоянието й е стабилно. Утре консилиум ще определи как да продължи лечението й.

Колеги на потърпевшата споделиха, че нападателят е действал целенасочено срещу нея, разкри първият зам.-главен редактор на радиото Сергей Бунтман. „Той вървеше конкретно към нея, във всеки случай именно така изглеждаше“, каза Бунтман. С него е съгласна водещата Олга Бичкова, според която престъпникът много добре се е ориентирал в помещенията на радиостанцията и е действал много бързо.

Мъж намушка в гърлото журналистка от московско радио

Въоръжен мъж нахлу в офиса на радио "Ехото на Москва". Той е намушкал в гърлото водещата Татяна Фелхенгауер, която е приета по спешност...

Охранителят Александър Усачов добави, че на 14-етаж престъпникът веднага се насочил към жертвата си. „Последвах го, той вече нанасяше удара, аз му отклоних ръката, опитах се да го спра и бях ранен в ръката“, разказа той. Инцидентът е станал в приемната, а самата журналистка била в съзнание.

Столичната полиция публикува видео от разпита на нападателя, който се представи като Борис Юриевич Гриц. „Познавам потърпевшата от пет години, от 2012 година, само по телепатичен контакт“, каза той.

Относно мотивите на деянието му Гриц каза: „Подбуди ме, два месеца ме преследваше сексуално. Всяка нощ, чрез телепатичния контакт, се промъкваше и ме тормозеше сексуално“, поясни арестуваният.

Източник от полицията каза, че нападателят изглежда се е намирал в невменяемо състояние и страда от психическо разстройство. Ще му бъде направена психиатрична експертиза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com