Нова дрога залива Европа

5954
Нова дрога залива Европа

Нова дрога заля европейските пазари. 50 непознати досега синтетични наркотика са регистрирани за първите девет месеца на годината. Техният състав и ефект са напълно неизвестни и могат да се окажат доста опасни. Това показват заключенията в годишния доклад на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, предаде Стандарт нюз.

С новите наркотици през тази година в Европа се предлагат 164 вида синтетична дрога. Новите субстанции се продават на черния пазар за наркотици и в интеренет. Те са под формата на всякакви хапчета и прахчета. Заради употребата им пък спешните центрове и токсикологии в ЕС са пълни с пострадали младежи.

Икономическите ползи от марихуаната

Легализирането на марихуаната в два американски щата – Колорадо и Вашингтон – се превърна в една от най-обсъжданите теми в ...

Докладът предупреждава, че често пъти новите субстанции съдържат „съмнителни” химически съставки и на няколко пъти са предизвиквали опасни здравословни реакции и смъртни случаи.

Въпреки масовото навлизане на синтетичната дрога на пазара, лидери остават марихуаната и кокаинът. Слабо понижение има в консумацията на хероина. В същото време обаче се наблюдава и тревожно покачване на смъртните случаи от СПИН при венозните наркомани в Гърция и Румъния, сочат данните в доклада.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com