Новият премиер на Сърбия вероятно ще е Ивица Дачич

5593
Новият премиер на Сърбия вероятно ще е Ивица Дачич
Правителството ще бъде формирано след втория тур на президентските избори

Новото правителство на Сърбия ще бъде формирано след втория тур на президентските избори. Това заявиха двамата кандидати за държавен глава – Борис Тадич и Томислав Николич, пише днес сръбският вестник ”Политика”.

Ако се вземат предвид първоначалните резултати, вариантите за формиране на нов кабинет са много, но само едно е ясно – в повечето от тях Ивица Дачич е премиер.

Експерти в Сърбия за трудностите пред бъдещия кабинет

На новото правителство на Сърбия, което трябва да бъде сформирано след изборите от изминалия неделен ден, ще се наложи да приема непо...

След края на изборния ден Дачич заяви, че „все още не е ясно името на президента, но е ясно името на премиера”. С неговия оптимизъм били съгласни и анализатори, тъй като резултатът на парламентарните избори прави Социалистическата партия на Сърбия ключов играч в разговорите за формиране на ново правителство.

Дачич е заявил, че ще преговаря и с двете партии, спечелили най-много гласове, за формиране на правителство. Дачич е изразил задоволство от изборните резултати. По думите му на предишните избори Социалистическата партия спечели 330 000 гласове, а сега има повече от половин милион.

Лидерът на Демократическата партия и кандидат за президент Борис Тадич изрази увереност, че ще спечели на втория тур на президентските избори в Сърбия, предаде сръбското радио Б92. По думите на Тадич след това ще започнат разговорите за формиране на правителство.

„Няма да приемем поставяне на условия и изнудвания”, заяви Тадич.

След напрегнати избори, Франция, Гърция и Сърбия имат своите победители

Кандидатът на социалистите Франсоа Оланд е новият президент на Франция. Той печели вторият тур на вота с 51,9 %. Това сочат официалнит...

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com