Обама: Само християнството ме води

3939
Обама: Само християнството ме води

Президентът на САЩ Барак Обама подчерта християнската си вяра, като каза, че елементи от неговата икономическа политика са разработени в унисон с проповедите на Исус Христос, предаде Ройтерс.

Предизвикателствата, пред които са изправени Съединените щати, ме задължават да се вслушвам в Господ, да избягвам фалшивата религиозност и да предприемам смели действия, изправен пред съпротива или безразличие, обяви Обама пред около 3-те хиляди гости, поканени на Националната молитвена закуска в хотел във Вашингтон. Той увери, че всяка сутрин казва кратка молитва и отделя малко време на Библията и вярата.

Обама ЗА шистовия газ, иска чужденците да "заработват" гражданство

Американският президент заяви своята подкрепа относно бума на добив на шистов газ в САЩ. Барак Обама обаче заяви, че правителството на ...

Президентът на САЩ освен това отбеляза на закуската, която е организирана всяка година в първия четвъртък на февруари, че свещеници се отбиват периодично в Овалния кабинет на Белия дом, обаждат му се по телефона или му изпращат имейли, за да може да се молят заедно.

Обама, който рядко ходи на църква и говори за своята религиозна вяра далеч по-малко от своите предшественици, направи това изявление в година, в която ще се бори за преизбиране, отбелязва Ройтерс. Религията е ключова тема за гласоподавателите в САЩ, две трети от които смятат, че е важно кандидатите за президентския пост да имат силни религиозни убеждения.

Мит Ромни, който е най-вероятният републикански съперник на демократа Обама на предстоящите на 6 ноември президентски избори в Съединените щати, е член на Мормонската църква и споделя социално консервативни ценности. Проучване на общественото мнение показва, че мултимилионерът Ромни води убедително в Невада - два дни преди първичните избори за номинацията на републиканците в западния американски щат, предаде Франс прес. Според анкетата ексгубернаторът на Масачузетс има подкрепа от 45 процента, следван от бившия председател на Камарата на представителите Нют Гингрич с 25 процента.

Бившият сенатор Рик Санторъм е трети с 11 процента, а конгресменът от Тексас Рон Пол - четвърти с 9 процента. Мит Ромни спечели последните първични избори на републиканците - в ключовия щат Флорида на 31 януари - и е фаворит за номинацията на партията. Вчера Ромни получи подкрепата на магната Доналд Тръмп. Това е удар за основния му съперник Нют Гингрич, който очакваше Тръмп да застане на негова страна. БТА

Обама нареди да се облекчи визовия режим

Барак Обама разпореди да бъде ускорен процесът на издаване на визи за чуждестранни туристи, предаде Ройтерс. "Искам Америка да бъде т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com