Орбан: Конституцията ни забранява ислямизацията

1107
Орбан: Конституцията ни забранява ислямизацията
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарската конституция забранява „ислямизацията“, защото този документ защитава унгарския език и култура. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, предаде АП.

Орбан допълни, че конституцията налага на правителството да се противопостави на какъвто и да е вид масова миграция, която ли застрашила тези принципи. „За да бъде ясно и недвусмислено, мога да кажа, че ислямизацията е конституционно забранена в Унгария ", заяви Орбан в парламента по време на събитие в чест на петата годишнина на новата конституция на Унгария. Орбан цитира част от преамбюла на основния закон на Унгария, който разглежда в детайли ангажимента на страната " да се насърчават и защитават нашето историческо наследство, уникалният ни език, унгарската култура" и защитата на "условията на живот на бъдещите поколения."

Виктор Орбан: ЕС се предаде на Турция в кризата с бежанците

ЕС се предаде на Турция в кризата с бежанците под влиянието на Ангела Меркел, което може да има непредвидими последици – заявява ...

В Унгария широко разпространено е разбирането, че въпросът с мигрантите е свързан с националната сигурност на страната. „Имаме правото да избираме с кого искаме или не да живеем заедно“, каза Орбан.

Унгария издигна огради от бодлива тел по южните си граници, за да бъдат възпрени мигрантите да преминават през страната на път към Западна Европа. Орбан е казвал, че иска „нула“ мигранти в неговата източноевропейска държава.

Преди да бъдат издигнати оградите, през 2015 г. в Унгария влязоха 400 000 мигранти на път към по-богатите западноевропейски държави.

Унгария съди ЕС в Европейския съд с цел да не участва в плана на ЕС за преразпределяне на мигрантите. Правителството предприе и подготовка за национален референдум по въпроса за приетите от ЕС квоти, като провеждането на този вот цели получаване на политическа подкрепа за антимигрантската позиция на правителството.

Орбан: Германия променя своята позиция за мигрантската криза

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан, чието нежелание да допуска мигранти в страната предизвика разногласия между него и герм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа