Партията на Макрон разцепена по закона за имиграцията

1599
Партията на Макрон разцепена по закона за имиграцията
Снимка: Getty Images/Guliver

Френските депутати трябва днес да гласуват по противоречивия закон за имиграцията, който извади наяве безпрецедентно разделение в партията на президента Еманюел Макрон.

Поне един депутат, Жан-Мишел Клемент, планира да гласува против закона, заради отхвърлянето му от партията на Макрон „Република, напред!“ (LREM), а няколко други ще се въздържат. Долната камара на националното събрание трябваше да гласува в петък, но дебатът се разтегли до уикенда поради повече от 1000-та поправки, предложени от парламентаристите.

Макрон или Меркел: Кой ще задава новото темпо на ЕС?

Германия и Франция все още са двигателят за развитието на ЕС. Само че Макрон има конкретна идея за друга Европа. А Меркел - не. Дали ка...

Повече от 200 от предложените промени бяха предложени от членовете на LREM, дори депутати от партията на Макрон открито оспориха плановете му да за удвояване на максималния срок, в който имигрантите могат да бъдат задържани, до 90 дни, предаде БГНЕС.

Правителството защитава законопроекта като балансиран, но предизвика критики както от правозащитници, които твърдят, че е твърде мек, така и от левицата, че бил репресивен.

Министърът на вътрешните работи Жерар Коломб заяви, че цели "по-добре контролирана" имиграция, като съкращава времето за изчакване за подаване на молби за убежище на шест месеца, като същевременно улеснява депортирането на онези, които са отхвърлени като "икономически" имигранти.

Приетите бежанци ще получат повече помощ за интегриране, като по-добър достъп до работа и уроци по френски. Много опоненти от левицата се оттеглиха заради мерките търсещите убежище, дори децата, да могат да бъдат задържани в ареста до 90 дни.

Меркел готова за компромиси в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел показа готовността си да намери компромис с Франция, когато става дума за реформиране на Европейския ...

"Нищо не оправдава затварянето на дете", каза депутатът социалист Ерве Солиняк. Законопроектът също така намалява времето, през което искащите убежище трябва да подадат молбата си - от 120 на 90 дни, и им дава две седмици да обжалват, ако не успеят, което според НПО не е достатъчно, за да съберат повече доказателства в подкрепа на техните претенции.

Въпреки размириците от бунт, законопроектът се очаква да изтече, като LREM държи повече от половината от местата, след като бе нападнат традиционните партии на парламентарните избори през юни.

Въпреки мърморенето се очаква законопроектът да бъде приет, доколкото LREM има над половината от гласовете, след като през юни миналата година размаза традиционните партии на парламентарните избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Съд, ако здравето ти е увредено от мръсен въздух: ЕС напредва с нов закон

Фон дер Лайен с драматично изказване за войната в Украйна и бъдещето на ЕС

Разследват за корупция съпругата на испанския премиер

Коне на кралската кавалерия избягаха, всяха хаос в трафика на Лондон (ВИДЕА)

Украинската армия се разпада, няма да ни спрат американските пари: Дясната ръка на Кадиров

Молдовската прокуратура образува наказателно дело срещу най-голямото оръжие на Путин

В Русия предлагат да си подобрят демографията с внасяне на мигранти от Африка и Латинска Америка

Риши Сунак: Обединеното кралство ще разположи изтребители Typhoon в Полша

Унищожени са 26 000 куб. м руско гориво при удара в Смоленск: Украинското разузнаване (ВИДЕО)

Германия: Атака с мачете в местен университет, нападателят е застрелян (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа