Попоски: Поведението на Рашидов в Атина е недипломатично

17972
Попоски: Поведението на Рашидов в Атина е недипломатично

Македонският министър на външните работи Никола Попоски определи като недипломатично поведението на българския министър на културата Вежди Рашидов в Атина, предаде БГНЕС.

Припомняме, че преди два дни в Гърция Рашидов каза следното след среща с гръцкия заместник-министър на културата Костас Дзаварас, че "ако Македония не стане добро дете, няма да я подкрепим".

"Членството на Македония в НАТО и ЕС за нас е ключово. Ние се стремим към изграждане на добросъседски отношения. Това нещо трябва да става на базата на конкретни факти, а не на внушения", каза Попоски по повод срещата между Рашидов и Дзаварас.

Според него "вероятно в условията на криза за тях /България и Гърция, бел.ред./ е по-добре да се солидаризират в блокирането на процеса, който трябва да доведе до по-голяма стабилност на Балканите. Аз съм убеден, че Република Македония не прави нищо за нарушаване на добросъседските отношения. Ние се стремим към изграждането на мостове и придвижването напред на Балканите", каза още Попоски по време на срещата в македонското външно министерство с чуждестранните дипломати акредитирани в Скопие.

Иванов: Съседите да не изкривяват добросъседството

Президентът на Македония Георге Иванов в годишното си обръщение пред депутатите в парламента призова съседните страни да не изкривяват ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com