Проблемът "Северна Корея" става все по-явен за Тръмп и САЩ

2184
Снимки: Getty Images/Guliver

Държавната централна корейска информационна агенция (KCNA) заяви, че късно в събота Пхенян е провел тест на сателитната си площадка, който ще бъде използван за подобряване на "стратегическия статус" на нацията, съобщи АФП. Корейската информационна агенция не уточнява подробностите за теста, пише БГНЕС.

"... Изстрелването на сателит в Западно море беше много сериозно изпитание. Националната академия за отбрана на КНДР докладва на Централния комитет на Работническата партия за успешните резултати от този значителен тест. Резултатите от този критичен тест скоро ще играят важна роля за по-нататъшното изменение на стратегическия статус на Корейската народнодемократична република", се казва в съобщението на KCNA, цитирано от руската агенция "Спутник", считана от мнозина на Запад за основно оръжие за дезинформация на Кремъл.

Северна Корея отново атакува вербално Доналд Тръмп

Северна Корея поднови атаката си срещу президента на САЩ Доналд Тръмп, след като той на свой ред заплаши Пхенян с военни действия, пред...

Новината идва на фона на съобщението, че преговорите за денуклеаризация със Съединените щати вече не са на масата за преговори.

"Не е необходимо сега да водим продължителни разговори със САЩ и денуклеаризацията вече е излязла от списъка за преговори [...] Предполагаемият "постоянен и съществен диалог", заявен от САЩ, не е нищо друго освен печелене на време и трик да се използва целесъобразно диалогът между КНДР и САЩ единствено във вътрешнополитическата програма на САЩ[...] ", гласи изявление на пратеника на Северна Корея в ООН Ким Сонг.

През последните месеци Северна Корея постоянно напомня на САЩ, че крайният срок, определен от Пхенян за Вашингтон, за да предложи отстъпки в продължаващите ядрени преговори, наближава. От севернокорейска гледна точка САЩ не са отговорили добросъвестно на опитите на Ким Чен Ун да разреши въпроса. Пхенян заплаши, че ще промени курса си по отношение на процеса на денуклеаризация, освен ако администрацията на Тръмп не предложи по-привлекателни условия за севернокорейското ръководство.

Преговорите между САЩ и КНДР по ядрения въпрос на Корейския полуостров спряха на фона на поредния оръжеен тест на Пхенян. В същото време КНДР все още не е извършила нови ядрени тестове и изстрелването на ракети с голям обсег на действие, които бяха прекратени преди срещите на върха между Ким Чен Ун и Тръмп.

Самджийон - "модерният град" на Ким Чен-Ун (ВИДЕО И СНИМКИ)

Северна Корея отпразнува завършването на голям строителен проект - Самджийон - нов град до свещена за севернокорейците планина Пекту, о...

Междувременно американският президент Доналд Тръмп настоя, че отношенията му с Ким Чен Ун се развиват добре.

Тръмп отговори отрицателно на въпрос от журналистите дали се тревожи за Ким Чен Ун. Тръмп добави, че има "отлични отношения" със севернокорейския лидер. В същото време американският президент призна, че в момента има "известна враждебност" от страна на Северна Корея.

Тръмп беше помолен да коментира и изявлението на постоянния представител на КНДР към ООН Ким Сонг, който заяви, че КНДР не се нуждае от дълги преговори със САЩ сега и въпросът с денуклеаризацията вече не стои на дневен ред. "Ще видим", отговори американският държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com