Пуси Райът стават търговска марка в Русия

5211
Пуси Райът стават търговска марка в Русия

Компания, близка до адвокатите на руските пънкарки от Пуси Райът, осъдени на две години затвор за хулиганство, опитва да получи изключителни права върху името на групата, съобщи руският в. "Известия", предаде БГНЕС.

"Кино компанията Web-Bio, близка до Марк Фейгин, адвокат на скандалната група, разширява списъка от продукти с марка Пуси Райът. Преди няколко дни тя подаде молба за регистрация на тази търговска марка за 17 класа продукти по Международната класификация на продуктите и услугите. Става дума за алкохолни и безалкохолни напитки, цигари, козметични продукти, шапки, офис мебели", съобщава изданието.

Пънк групата не планира да използва името си за търговски цели и иска да се защити, заяви Фейгин, цитиран от "Известия". Според адвоката все повече хора в Русия искат да забогатеят, използвайки името на Пуси Райът. Те произвеждат главно тениски с логото на групата. Пуси Райът не са получили нито цент от тези продажби", категоричен е Фейгин.

На 17 август московски съд призна три от петте членки на феминистката пънк група Марина Альохина, Екатерина Самуцевич и Надежда Толоконникова за виновни в хулиганство и ги осъди на две години затвор заради пънк молитвата срещу руския президент Владимир Путин пред олтара в катедралата "Христос Спасител" в Москва на 21 февруари. На втора инстанция съдът промени присъдата на Екатерина Самуцевич в условна и разреши незабавното й освобождаване.

Редактор: Десислава Ушатова

Съдът пусна едната от "Пуси Райът"

Съдът промени присъдата на една от участничките в групата "Пуси Райът" Екатерина Самуцевич на условна, предаде РИА "Новости", цитирана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com