Путин и Ердоган ще се срещнат в края на юли

1672
Путин и Ердоган ще се срещнат в края на юли
Снимка: Gettyimages.com

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин проведоха първия си телефонен разговор след победата на турския лидер на предсрочните парламентарни и президент избори, които се състояха на 24 юни. Това съобщи източник от канцеларията на турския държавен глава.

„Президентът Ердоган и Президентът Путин проведоха телефонен разговор... Лидерите се договориха за среща в края на месеца в Йоханесбург в рамките на срещата на върха на държавите от БРИКС“, каза източникът.

Срещата между Тръмп и Путин: Губещият е ЕС

Дипломати и политици непрекъснато ни повтарят, че диалогът е важен. Дори и да няма какво да се каже, трябва да се говори. Означава ли т...

Ердоган и Путин също така са „изразили удовлетворение от реализацията на различните двустранни проекти, включително „Турски поток“ и АЕЦ „Аккую“.

По време на разговора страните са обсъдили и последните събития в Сирия. Според източника от канцеларията „президентът Ердоган е подчертал, че гибелта на гражданското население в провинция Дераа е тревожно събитие“. Турският лидер също така е заявил, че „ако режимът в Дамаск извърши нещо подобно в Идлиб, то постигнатото в Астана споразумение може напълно да изчезне“.

„Президентът Ердоган също така посочи, че отсъствието на негативни събития в Идлиб е важен фактор за предстоящата среща в Астана, насрочена за 30-31 юли, в която участие ще вземе сирийската опозиция“, отбеляза източникът.

Президентът Ердоган положи клетва в понеделник и обяви състава на новото турско правителство, което вече ще му бъде подчинена пряко, след като страната премина към президентска форма на управление. В новия кабинет ключовият пост на външен министър запази Мевлют Чавушоглу, а досегашният министър на енергетиката и природните ресурси и зет на президента Албайрак стана финансов министър. Енергиен министър стана Фатих Дьонмез.

Тереза Мей застана зад Доналд Тръмп

Британският премиер Тереза Мей приветства предстоящата среща между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп, отбелязва...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка