Путин смени лидера на Дагестан

10466
Путин смени лидера на Дагестан

Руският президент Владимир Путин подписа указ, утвърждаващ оставката на лидера на нестабилната република в Северен Кавказ Дагесан Магомедсалам Магомедов, съобщи Кремъл в комюнике, предаде БГНЕС.

Той ще бъде временно заменен от Рамазан Абдулатипов, който до този момент беше депутат от управляващата партия Единна Русия, се казва още в комюникето. Магомедов е назначен за заместник на началника на руската президентска администрация.

Роденият през 1964 г. в Дагестан Магомедов беше президент на Дагестан от февруари 2010 г. Миналата седмица руските медии съобщиха за среща в Москва между руския президент и Магомедов, на която била обсъдена оставката му.

Дагестан, намиращ се в съседство с Чечения, е един от най-бедните и нестабилни райони в Русия. Републиката в рамките на Руската федерация има тежки проблеми заради безработицата, но също така е редовна мишена на атентати, за които отговорност поеха ислямистките бунтовници.

В средата на януари съдия от Върховния съд на Дагестан беше убит от неизвестен атентатор, който стрелял срещу него най-малко пет пъти.

Редактор: Десислава Ушатова

Путин с най-ниска стойност на рейтинга от 2000 година насам

Рейтингът на Владимир Путин е паднал до най-ниското си ниво от 12 години и половина насам. Това стана ясно от проучване на социологичес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com