Путин вече е горд притежател на осми дан в джудото

8492
Путин вече е горд притежател на осми дан в джудото

Запаленият по джудото руски президент Владимир Путин, който стана на 60 години по-рано тази седмица и в миналото е играл спаринг срещи с водещи състезатели в бойния спорт, беше повишен в осми дан, съобщи Международната федерация по джудо, цитирана от БГНЕС.

Девети дан е рангът за голям майстор, а само няколко живи хора в света имат най-високия десети дан. "Президентът Путин е висшият израз на ценностите на джудото в света", заяви президентът на федерацията Мариус Визер.

Путин е почетен председател на федерацията по бойни изкуства. Той започва да практикува самбо, официалното бойно изкуство в службите за сигурност КГБ, в ранните си тийнейджърски години, след което се насочва към джудото.

Путин, който често е сниман от медиите с джудо екип, е написал също ръководство по джудо и е записал DVD с инструкции със световния шампион Ясухиро Ямашита от Япония. Съветниците на руския президент често използват тренировките му по джудо, за да демонстрират, че руският лидер, който влезе в Кремъл за трети мандат през май, е във върхова физическа форма.

Редактор: Десислава Симова

Съдът пусна едната от "Пуси Райът"

Съдът промени присъдата на една от участничките в групата "Пуси Райът" Екатерина Самуцевич на условна, предаде РИА "Новости", цитирана ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com