Първоначално Тръмп не е бил обект на разследване за руската намеса в изборите в САЩ

1334
Първоначално Тръмп не е бил обект на разследване за руската намеса в изборите в САЩ
Снимка: Getty images/Guliver

Бившият директор на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми е казал, че в разследването на руската намеса в американските избори през 2016 година първоначално са фигурирали имената на четирима американци, но Доналд Тръмп не е бил сред тях. Коми е заявил това по време на закритите изслушвания на юридически комитет и комитета за надзор в Камарата на представителите на САЩ, които са се състояли на 7 декември, предаде БГНЕС.

"Започнахме разследване на четирима американци, за да проверим дали е имало някаква връзка между тези хора и опитите на Русия за намеса в изборите. И сред тези четирима американци кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп не е фигурирал", е казал Коми, който не е разкрил имената на хората, за които става дума.

Пол Манафорт, бивш шеф на кампанията на Тръмп, се срещал тайно с Асанж

Бившият шеф на кампанията на Доналд Тръмп Пол Манафорт е имал тайни разговори с основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, включително по...

На 7 декември бившият директор на ФБР отговаряше на въпроси на конгресмените при закрити врати. След разговора с него законодателите съобщиха, че той е отказал да отговори на редица въпроси по препоръка на юрисконсултите на министерството на правосъдието. Американският президент Доналд Тръмп е възмутен от отказа на Коми и е призовал той да бъде принуден да даде показания под клетва.

Американските служби за сигурност считат, че Русия се е намесила в американските президентски избори през 2016 година. Тръмп и неговите ключови съветници многократно са отричали подозренията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на предизборната кампания. Москва също многократно е заявявала, че обвиненията към нея за намеса в изборния процес не отговарят на истината.

Същевременно Тръмп обяви, че е доволен от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър във връзка с предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 година.

"Що се отнася до Мълър, ние много се радваме на това, което четем в пресата, защото не е имало никакъв заговор. Последното, което бих желал – това е помощта на Русия по време на предизборната кампания", каза Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Тръмп свидетелства писмено по специалното разследване за руската намеса

Писмени показания на американския президент Доналд Тръмп са предадени на специалния прокурор Робърт Мълър, който ръководи разследване н...

"Попитайте Хилари Клинтън за Русия, защото тя е финансирала "фалшиво досие", за което, както разбирам, те са се опитвали да получат някаква информация и помощ от Русия", заяви президентът. Според него разследването на Мълър е едностранно. "Но аз мисля, че всичко се нарежда много добре", добави Тръмп. "Според всички доклади, които сме видели, и според всички, с които към говорил, не е имало никакъв заговор. И това е най-важно", подчерта стопанинът на Белия дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com