Ромни се закани: Шат на пилето главата

6098
Ромни се закани: Шат на пилето главата

По време на кампания, господствана от спорове за високата безработица и растящия дефицит, Мит Ромни заплаши да уволни точно определен държавен служител – Голямото пиле от "Улица Сезам". Но кой кого ще разпердушини засега остава мистерия, предаде БГНЕС.

По време на силното си представяне в първия си президентски дебат мормонът обеща да намали средствата за обществената телевизия. Той призна, че харесва голямото жълто животно, но побърза да изтъкне, че е време мъпетът да се пробва в частния сектор.

"Съжалявам, Джим. Ще спра субсидията за Пи Би Ес", обяви републиканецът в присъствието на Джим Лерър – дългогодишният водещ на "Нюзауър" и домакин на дебата.

"Ще спра и други неща. Харесвам Пи Би Ес. И Голямото пиле. Всъщност харесвам и теб", продължи Ромни.

Президентът Барак Обама не обърна внимание на коментара му, но общността в Туитър избухна. Редица потребители се надпреварваха да мъдрят пародийни изказвания и да претеглят решението да се уволни звездата на "Улица Сезам".

"Скоро Мит Ромни ще бъде нападнат от банда бебета с пластмасови бейзболни бухалки! НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ ЗАПЛАШВАЙ ГОЛЯМОТО ПИЛЕ", написа в социалната мрежа развълнуван зрител.

"Обама уби Бин Ладен. А Ромни ще вкара прав десен на Голямото пиле", обобщи Илай Клифтън – друг потребител на Туитър. "Вече ще знаете, че сме в рецесия, когато Голямото пиле остане без работа", подигра се Ромео Бенет.

Други пък разпространиха снимка на намусено Голямо пиле, седнало до две деца с надпис върху картон: "Ще работя за храна".

"Улица Сезам" е производство на американската НПО "Sesame Workshop". Шоуто е в ефир вече над 40 години. Подобни програми се излъчват в над 150 други страни.

Редактор: Ая Косарова

Ромни с най-добрата нощ в кампанията си, Обама "падна”

Мит Ромни влезе в първия президентски дебат с нужната агресия и послания. Той искаше да притисне президента Барак Обама по въпросите за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com