Русия даде на вълка от "Ну, погоди" да пуши, бил негодник като Джеймс Бонд

24157
Русия даде на вълка от "Ну, погоди" да пуши, бил негодник като Джеймс Бонд

Главният санитарен испектор на Русия Генадий Онишченко смята, че не бива от тв предаванията да се изрязват кадрите, в които отрицателните герои пушат, съобщи Лента.ру. Според него вълкът от "Ну, погоди" може да продължи да пуши. "Нека си пуши. Той е негодник", казва инспекторът, предаде Mediapool.

Онишченко прави интересен паралел между вълка и Джеймс Бонд. "Той (вълкът) е същият като вашия любим Джеймс Бонд. Става дума за 80-килограмов рафиниран биологичен къс, който е и убиец, и криминален престъпник", казва инспекторът.

15% от териториите на Русия са в критично екологично състояние

Около 15% от териториите на Русия са в критично състояние по отношение на екологичните показатели, съобщи руският премиер Дмитрий Медве...

Той предупреди, че като гражданин ще иска Думата да се разпусне, ако не приеме Закона срещу тютюнопушенето, който предвижда постепенното му ограничаване на обществени места, ограничаване на рекламата на цигари и увеличаване на данъците за тютюневите изделия. Законопроектът бе приет от правителството на 18 октомври.

Пушещият вълк от "Ну, погоди" пак бе медиен обект в края на август, малко преди да влезе в сила Законът за защита на децата от вредна информация. Тогава руските медиите обявиха, че законът повелява анимационният филм да бъде излъчван само нощем, защото вълкът пушел и давал лош пример на децата.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com