Русия изпраща бойни кораби в Средиземно море

21381
Русия изпраща бойни кораби в Средиземно море

В идните няколко дни Русия ще изпрати кораб антиподводница и крайцер-ракетоносец в Средиземно море на фона на подготовката на западните страни за евентуални удари срещу Сирия, съобщи агенция Интерфакс, цитирана от БГНЕС.

"Добре известната ситуация, която се очертава в Източното Средиземноморие, изисква известни корекции в състава на военноморските сили", заяви източник от ГЩ на руската армия.

"Голям кораб антиподводница на Северния флот ще се присъедини към тях (съществуващите военноморски сили) в идните няколко дни. По-късно към него ще се присъедини ракетният крайцер на Черноморския флот „Москва”, който в момента завършва изпълнението на своите задачи в северната част на Атлантическя океан и скоро ще започне трансатлантически преход в посока към Гибралтарския пролив”, уточни източникът.

Великобритания ще вземе решение за Сирия само след разследването на ООН

Парламентът на Великобритания ще вземе решение за участието на страната във военна операция в Сирия само след края на разследването на ...

Той допълни, че през есента средиземноморската групировка на руския военноморски флот се очаква да бъде попълнена от ракетния крайцер на Тихоокеанския флот „Варяг”, който ще замени ескадрения миноносец „Вицеадмирал Пантелеев”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com