САЩ разсекретиха проект за летяща чиния

11889
САЩ разсекретиха проект за летяща чиния

Националният архив на САЩ огласи проект на ВВС на Америка съвместно с канадска авиостроителна компания, с кодовото име “№1749”. Става дума за построяването и пускането в експлоатация на дискообразен летателен апарат от типа “летяща чиния”, предаде БЛИЦ.
Според изнесените данни, летателният апарат е трябвало да има впечатляващи характеристики – височина на полета над 30 километра, далечина 2 000 километра и максимална скорост от 3 до 4.2 хиляди км в час. Кацането и излитането трябвало да са вертикални.

За построяването на чинията са били предвидени от 18 до 24 месеца, а цената е фиксирана на 3 милиона долара, които по днешни цени се равняват на 26 милиона долара. За сравнение, разработката на изтребителя Lockheed F-35 струва на американците 40 млрд. долара.

Според властите в САЩ проектът никога не бил завършен, тъй като технологиите по онова време не позволявали достигането на планираните характеристики. От 1960 г. ВВС на Щатите прекратили всякакви опити в тази посока.

Редактор: Десислава Ушатова

САЩ се добра до строго секретни документи на Иран

Съгласно информация, публикувана в сайта Debka, на 1 октомври Хасан Голханбан - личен кино и фото оператор на Махмуд Ахмадинеджад, се е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com