Семейството на Морси: Военните го отвлякоха

5015
Семейството на Морси: Военните го отвлякоха

Семейството на сваления египетски президент Мохамед Морси обвини военните в "отвличане" на сваления и заяви, че ще държи армията отговорна за безопасността му.

Това е първото изявление от семейството на Морси, след като армията свали ислямисткия президент на 3 юли. То беше прочетено на пресконференция в Кайро от Шаима, дъщерята на Морси. По думите й семейството ще опита да съди генерал Абдел Фатах ал Сиси пред национални и международни съдилища.

Египетска телевизия твърди, че Турция изпраща оръжие в Египет

В програма на египетски телевизионен канал са тиражирани твърдения, че Турция изпраща оръжие в Египет, съобщи телевизионният канал Ен Т...

След като военните свалиха Морси, той бе поставен под домашен арест на неизвестно място без връзка с външния свят. Правителствени източници съобщават, че той е в безопасност и е задържан в името на собствената му сигурност, като към него се отнасят подобаващо.

Движението "Мюсюлмански братя" на Морси и ислямистките му съюзници протестират почти всеки ден в Кайро и в други населени места на страната с искане за връщането му на поста. Голям брой страни, включително САЩ и Германия, също поискаха освобождаването му, но новите власти в Египет пренебрегват тези искания, припомнят световните агенции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com