Социалистите във Франция стават опозиция на Макрон

1663
Социалистите във Франция стават опозиция на Макрон
Снимка: Getty Images/Guliver

Националния съвет на Социалистическата партия с огромно мнозинство - около 85 на сто от гласовете - прие резолюция, в която се посочва, че социалистите "се намират в пълна противоположност на правителството на Едуард Филип и президента Еманюел Макрон" и че "няма да гласуват доверие на този кабинет“, предава БГНЕС.

Социалистическата партия, която до май беше на власт във Франция, но след дълбоки вътрешни разделения претърпя историческо поражение първо на президентските, а след това и на парламентарните избори, се опитва да се възстанови.

Макрон настоява за по-голям контрол на ЕС над китайските инвестиции в Европа

Френският президент Макрон предложи Европейският съюз да получи допълнителни правомощия за контрол и регулация над китайските инвестици...

Решението, взето този уикенд, по предложение на евродепутата Еманюел Mорел от (лявото крило на партията - бел. ред.), ясно показва, че социалистите ще са в опозиция, но все пак дава възможност на депутатите да се въздържат до 4 юли, когато след реч за общата политика на премиера ще се гласува вот на доверие на правителството.

Това е компромисът между защитниците на твърдата линия към изпълнителната власт и тези, които не искат да влязат в опозиция на правителството. Остава неизвестно само каква ще бъде съдбата на членовете на партията, които ще гласуват доверие към кабинета, т.е. дали те ще бъдат изключени от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа