Сръбската мафия готвела атентат срещу Дачич

8102
Сръбската мафия готвела атентат срещу Дачич

Сръбските служби са разкрили заговор на мафиотска групировка, която планирала да извърши саботаж на правителствен самолет, превозващ високопоставени представители на правителството, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Въпреки предупреждението, премиерът Ивица Дачич, който е и вътрешен министър, не се поколеба късно вечерта в четвъртък да се прибере от Дъблин с машината Лиърджет 31А.

Вътрешното министерство е започнало разследване. Според плановете на бандитите те щели да наемат човек от наземния персонал, обслужващ двата самолета – Фалкон 50 (произведен 1981 г.) и Лиърджет 31А (произведен 1991 г.), който да повреди така машината, че тя да аварира във въздуха след излитането и да катастрофира. Поради износването и на двата самолета подобен саботаж не би бил нещо много трудно, коментират експерти. Отсега нататък правителствените машини щели да бъдат под охрана 24 часа в денонощието.

Сръбските медии не посочват кой мафиотски клан е искал смъртта на Дачич. Името на премиера напоследък беше замесено в скандал, че е имал връзки с известен наркобос. Дачич, който е и шеф на МВР, призна, че през 2008 и 2009 г. се е срещал с Радолюб Радулович, известен като Миша Банана, но не бил извършил нищо нередно.

Въпреки че бил предупреден от шефа на полицията за разкрития заговор, Дачич вчера казал: "Не ме интересува, връщам се вкъщи". Малко след 21 ч. местно време в четвъртък правителственият самолет с премиера на борда кацна на летище "Никола Тесла". Премиерът коментира така ситуацията: "От всичко това все пак излезе и нещо добро – спецслужбите, МВР и дирекция на полицията взеха, че свършиха координирано нещо заедно", предаде Б92 думите му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com