Стачка закотвя гръцките кораби и фериботи

6681
Стачка закотвя гръцките кораби и фериботи

Гръцките моряци са следващите недоволни браншови служители, които публично ще изразят недоволството си от мерките за икономии в страната. Те обявиха ефективна щафетна стачка, която започва в понеделник и се очаква да продължи до четвъртък. Това означава, че кораби и фериботи ще останат по пристанищата в цялата страна поне за 48 часа, съобщават изданията в Гърция, предаде бТВ.

Исканията на моряците и пристанищните работници включват държавно финансиране на техните пенсии и колективни трудови договори за 2012 г.

От гръцката федерация на моряците съобщиха, че фериботните услуги ще бъдат прекъснати по всяка вероятност до четвъртък, но се надяват, че обществото ще прояви солидарност с протеста.

Стачката бе обявена след като преговорите между профсъюза и министъра на регионалното развитие, конкурентоспособността и търговския флот Анна Диамандопулу се провалиха. В разговорите за подобряване условията на труд на моряците участва и министърът на труда Георгиос Кутруманис, който обаче също отказа да се съгласи с исканията на хората от бранша.

Експертите на ЕК може да останат в Гърция още 2 години

Експертите на Европейската комисия, които трябва да помогнат на Гърция да приложи необходимите реформи, за да повиши икономическата си ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com