Токио е най-големият мегаполис в света

51851
Токио е най-големият мегаполис в света

Столицата на Япония Токио е най-големият мегаполис в света. Това показват данните от доклад, публикуван на официалния сайт на американската изследователска организация "Population Reference Bureau", която се занимава с проблемите на населението, предаде КРОСС.

Според данните хората в градската агломерация на Токио са 37,2 милиона, което се равнява на 29% от населението на Япония.

Пекин и Токио водят виртуална битка за спорните острови

Четири кораба на КНР в края на миналата седмица преминаха покрай островите Сенкаку (Дяоюйдао). В същото време самолет за рано предупреж...

На второ място в класацията е столицата на Индия - Ню Делхи. Там пребивават 22,7 млн. души. На трета позиция се нарежда столицата на Мексико - Мексико Сити, приютила 20,5 млн. човека.

В "топ десет" на най-населените градове в света влизат още Ню Йорк, Шанхай, Сао Пауло, Мумбай, Пекин, Дака и Калкута.

Населението на Земята според данни на същата организация е 7,1 млрд. души. В Азия живеят 4,8 милиарда души, в Африка -1,1 млрд., в Европа - 760 милиона души. Населението на Северна Америка е 352 милиона, а това на Южна е почти два пъти повече - 606 млн. Най-малко хора пък живеят в Австралия и Океания - 38 млн.

Според прогнозите на "Population Reference Bureau" до 2050 г. световното население ще се увеличи до 9,7 милиарда души, от които 2,4 милиарда ще живеят в Африка.

Япония спира ядрените реактори

От 15 септември тази година ще започне поетапно временно спиране на всички атомни реактори на територията на Япония, съобщават във втор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com