Токио е най-скъпият град в света

8718
Токио е най-скъпият град в света

Токио остава най-скъпият град в света за работещите имигранти през 2012 г., макар Япония да има най-слабата инфлация в региона, според изследване, публикувано във Великобритания от консултантската компания ЕСА, предаде БГНЕС.

Три швейцарски града са в топ 10 на най-скъпите градове в света – Женева, Цюрих и Берн. Лондон пък не фигурира дори в топ 50.

Според изследването, реализирано по отношение на средната кошница на стоки за потребление и услуги, консумирани от имигрантите в повече от 400 градове в света, Осло държи палмата на първенството на най-скъп град в Европа и държи второ място в света.

Повечето европейски градове, обаче, отстъпват назад в тази класация. Така например Париж пада чувствително от 21-во на 34-то място, задминат от много азиатски градове.

Пекин, Шанхай, Сингапур и някои японски градове са с по-скъпа цена на живота. През 2011 г. животът в Пекин е бил с 10% по-евтин, отколкото в Париж. Днес той е със 7% по-скъп.

Китайската столица тази година заема 20-то място сред най-скъпите градове в света, докато Шанхай се изкачи до 26-то място.

Главната причина за отстъплението на европейските градове се крие в слабостта на еврото спрямо долара и останалите валути.

Всички големи градове на Австралия са в топ 25 на световната класация, докато инфлацията се повишава и австралийският долар остава силен спрямо останалите валути.

Топ 10 на градовете, където животът е най-скъп, според ЕСА:

1. Токио (Япония)

2. Осло (Норвегия)

3. Нагоя (Япония)

4. Луанда (Ангола)

5. Ставангер (Норвегия)

6. Йокохама (Япония)

7. Женева (Швейцария)

8. Кобе (Япония)

9. Цюрих (Швейцария)

10. Берн (Швейцария)

Редактор: Сияна Любомирова

Цюрих е най-скъпият град в света

Цюрих е най-скъпият град в света, изпреварвайки Токио, след като оскъпяването на валутите увеличи стандарта на живот в страни като Шв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com