Трима съдии решиха: Янева остава в ареста

7438
Трима съдии решиха: Янева остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Наказателният съд в Скопие остави в ареста Катица Янева - бившият ръководител на Специалната прокуратура в Република Северна Македония. Тримата съдии от Наказателния съд са били единодушни срещу жалбата й. Така тя ще остане в ареста през следващите 30 дни.

Преди два дни Янева беше задържана по искане на Прокуратурата, която й повдигна обвинение по аферата "Рекет". Ако нейната вина бъде доказана тя може да получи най-малко три години затвор. В момента Янева се намира в ареста на затвора в "Шутка".

Не македонците са присвоявали чужда история, а само Груевски, убеден е Заев

Не македонците присвояваха чужда история, а само Груевски (бившият премиер на страната Никола Груевски - бел. ред.) и неговия политичес...

Вчера бившият специален прокурор на Северна Македония присъства на погребението на майка си, която почина в деня на ареста на Янева.

Бившият магистрат е обвинена в злоупотреба с власт при аферата "Рекет" с цел облагодетелстване. Главният прокурор на страната Йовевски съобщи, че Катица Янева е влияела върху освобождаването и връщането на паспорта на обвиняем, а след това е предложила смекчаващи обстоятелства на обвиняемия по делото „Империя“ и превръщането му в свидетел.

Скандалът избухна с огромна сила в Северна Македония и дори се заговори за падане на правителството на Зоран Заев.

Става дума за Йордан /Орце/ Камчев, който беше предложен и за почетен консул на страната ни миналата година. Той беше сред най-приближените на клана на Никола Груевски – Сашо Миялков, които в продължение на 10 години управляваха Македония контролирайки всеки един аспект от живота в страната, пише БГНЕС. Наред с многото си бизнеси Орце, както е известен Камчев, контролираше медии, провеждащи активна антибългарска кампания в угода на Груевски, който избяга в багажника на автомобил и в момента се укрива в Унгария. Вижте повече за това кой е Камчев тук?

Заклати ли се управлението на Заев след скандал с българска връзка, подобен на неговите "бомби"?

Безотговорно е правителството да действа като опозиция и да призовава за разследване на аферата "Рекет" и да не прави нищо. Това е реак...

Камчев заедно с бившия премиер Груевски и бившия директор на службата за сигурност Миялков освен за пране на пари, са разследвани още за злоупотреба с власт и организирана престъпна група. Олигархът също така е разследван за незаконно финансиране на партията на Груевски с над 250 хиляди евро. Камчев и бившият шеф на службите бяха арестувани от македонските власти през ноември 2018 г. и пуснати под домашен арест малко преди нова година.

Македонският премиер Зоран Заев заяви, че "всички, които са нарушили закона или са извършили престъпление, трябва да понесят отговорност, независимо от тяхното положение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com