Тръмп срещу Байдън: Чия е вината за кризата с COVID-19 и кой получава пари от Русия (СНИМКИ)

3121
Тръмп срещу Байдън: Чия е вината за кризата с COVID-19 и кой получава пари от Русия (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и кандидатът за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън излязоха мълчаливо на сцената в университета Белмонт в Нешвил, Тенеси за последния дебат по телевизията преди гласуването на 3-ти ноември, съобщава ТАСС. Тръмп излезе на сцената без маска, докато Байдън свали черната си защитна маска, когато излезе на сцената и махна с ръка на своите привърженици в публиката. И двамата веднага заеха местата си зад трибуните. Участниците бяха поканени да обсъдят предварително теми като борбата срещу пандемията на коронавируса, положението на американските семейства, расовите проблеми в САЩ, проблемите с изменението на климата, проблемите на националната сигурност и спецификата на ръководството на страната.

Променят формата на телевизионните дебати в САЩ

Форматът на следващия телевизионен дебат на кандидатите за президент от Демократическата и Републиканската партии ще бъде променен пора...

В дебата Джоузеф Байдън изрази мнение, че неговият съперник, действащ американски лидер Доналд Тръмп не е достоен да служи като държавен глава след толкова много смъртни случаи от последиците от коронавирусната инфекция в САЩ. "Президентът Тръмп не е направил почти нищо" за борба с пандемията, подчерта Байдън. Той обеща, че ако спечели изборите ще принуди Русия, Иран и Китай да платят за предполагаемата намеса в американския изборен процес. „Никога не съм получавал пари от Русия“, каза пък заяви Тръмп. Той позочи, че по-скоро Байдън е получил 3,5 милиона долара от Руската федерация. Според него тези средства се твърдят, че са дошли "чрез руския президент Владимир Путин, защото е бил приятел с бившия кмет на Москва". Темата за потенциалната намеса в изборите в САЩ редовно се повдига във връзка с изявленията на американските власти относно участието на Русия в подобни действия. Москва многократно отхвърля подобни обвинения срещу себе си. Както отбеляза през февруари прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, Кремъл съжалява, че с наближаването на следващите избори в САЩ ще се появяват все повече и повече инсинуации от този вид. Според Песков подобни твърдения „нямат нищо общо с истината“.

Демократичният кандидат за президент Джоузеф Байдън заяви в телевизионен дебат с американския лидер Доналд Тръмп в Нешвил, Тенеси, че никога не е получавал пари в брой от чужбина. „Никога през живота си не съм получавал и стотинка от чужд източник“, каза Байдън. В същото време демократът посочи, че настоящият американски лидер плаща внушителна сума данъци в Китай. По този начин той коментира твърденията на "The New York Times", че една от фирмите на Тръмп има банкова сметка в Китай, от която се твърди, че през 2013 г. - 2015 г. са платени данъци в размер на над 188 000 долара. „Научихме, че този президент е платил 50 пъти повече данъци в Китай, отколкото в САЩ, че има секретна банкова сметка в Китай, че прави бизнес в Китай“, каза демократът. И добави: "И този човек казва че аз получавам парите?" За да му опонира, американският президент посочи, че е платил десетки милиони долари данъчни облекчения предсрочно, така че медиите твърдят, че е платил само 1,5 хиляди долара през 2016 г. и 2017 г. не са верни.

Съюзници на САЩ притеснени за демокрацията след първия дебат

"Хаос" и "омраза" видяха чуждестранни наблюдатели на първия дебат между двамата претенденти за президент на САЩ. Според редица медии съ...

Американският президент Доналд Тръмп заяви също, че поема пълната отговорност за ситуацията с новия коронавирус в страната, но в същото време отново обвини Китай за началото на пандемията. "Поемам пълната отговорност. Не съм виновен, че той дойде тук, виновен е Китай. И също не е виновен Джо Байдън, виновен е Китай", аргументира се той. Президентът засегна и актуалната ситуация със санитарните мерки в страната. Според него тотални ограничения не могат да бъдат въведени, въпреки опасността от заболяването. "Учим се да живеем с това, нямаме избор. Не можем да се заключим в мазето като Джо", каза шефът на Белия дом. Байдън се засмя в отговор. "Не можем да затворим цялата си държава. Трябва да отворим училища. Не можем да затворим цялата страна, в противен случай няма да имаме нито една държава", убеден е Тръмп.

Общите избори в САЩ ще се проведат на 3-ти ноември. Те ще изберат президента и вицепрезидента, всички 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса, управители на 13 държави и територии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com